شاتون زدن و دلیل آن

شاتون زدن و دلیل آن

شاتون زدن و دلیل آن

شاتون زدن ماشین یکی از عمده ترین مشکلات فنی خودروست که ناشی از کاهش قابل توجه روغن موتور در کارتل است و دلیل اصلی آن این است که روغن نمی‌ تواند به خوبی روانکاوی بین اجزای موتور را انجام دهد.

شاتون زدن در صورتی که به موقع حل نشود مشکلات متعددی را برای خودرو به وجود می‌ آورد، در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر مفهوم شاتون زدن را بشناسید.

برای شما هم پیش آمده که به نزد تعمیرکار بروید و به شما بگوید که خودرو شما شاتون زده است، شاید مشکل شاتون زدن برای شما کمی نامفهوم باشد و معنی دقیق آن را ندانید، اما نگران نباشید ما در این مقاله این مفهوم را برای شما کامل توضیح خواهیم داد.

شاتون زدن ماشین در واقع عامل اصلی گیرپاژ کردن خودروست و یکی از مهم ترین مواردی است که در صورت عدم رسیدگی به موقع ممکن است آسیب های جدی به خودرو شما وارد کند.

در پاسخ به این سوال که شاتون چیست باید خدمتتون عرض کنیم که شاتون یکی از اجزای داخلی سیستم موتور خودروست که انواع شاتون رو هم میتوانید با جستجو در بازار خودرو پیدا کنید اما سوال اصطلاح شاتون زدن ماشین چیست به مواقعی اطلاق می‌ شود که میزان روغن موتور در کارتل کاهش پیدا کرده و یا روغن به هر دلیلی نمی‌تواند روانکاوی بین قطعات را انجام دهد.

در این حالت است که پیستون خشک شده و دچار افزایش شدید دما شده و این افزایش دما سبب منبسط شدن پیستون می‌ شود، حال با منبسط شدن پیستون خرابی گژن پین را در پی داریم که این خرابی قفل شدن گژن پین می باشد و در پس آن فشاری که به پیستون وارد می‌ شود در نتیجه سبب خمیده و شکسته شدن شاتون ‎میشود.

در صورتی که شاتون به طور کامل قفل شود، شکسته شده و این ایراد به سیلندر ها فشار وارده کرده و موجب ترک خوردن دیواره های سیلندر هم می‌ شود، این پاراگراف به طور کلی معنی و مفهوم شاتون زدن ماشین محسوب میشد.


علت شاتون زدن ماشین چیست؟

شاتون زدن ماشین به دلایل مختلفی اتفاق می‌ افتد که سبب ایجاد مشکلات مختلفی برای دیگر اجزای سیستم پیشرانه و موتور خودرو می‌شود، برخی از مهم ترین دلایل شاتون زدن ماشین عبارتند از:

رانندگی با سرعت و دور موتور بالا

یکی از شایع ترین دلایل شاتون زدن موتور رانندگی با سرعت و دور موتور بالا به صورت طولانی مدت است که موجب شاتون زدن خودرو می‌ شود، البته اگر دور موتور پایین بیاید احتمال این وجود دارد که قفل شاتون باز شده و مجددا به کار خود ادامه دهد اما این عمل به سختی اتفاق می‌ افتد.

هرز شدن اتصالات شاتون

عدم اتصال درست و تنظیم نشدن شاتون در جای خود یکی دیگر از دلایلی است که موجب شاتون زدن خودرو می‌ شود که در ادامه امکان بریدن شاتون هم وجود خواهد داشت.

کج شدن پیستون

کج شدن پیستون که ناشی از فشار و اصطکاک زیاد سیلندر به آن است موجب شاتون زدن خودرو خواهد شد.

استفاده از یاتاقان فرسوده

استفاده از یاتاقان با جنس نامرغوب و یا فرسوده موجب تضعیف عملکرد شاتون شده و در نهایت منجر به شاتون زدن ماشین خواهد شد.

تصادفات شدید

بروز تصادفات شدید و وارد شدن ضربه های شدید به پیشرانه موجب ترک برداشتن شاتون خواهد شد که در نهایت شاتون زدن ماشین را بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی به همراه خواهد داشت.

دنده معکوس در سرعت های بالا

استفاده نادرست از دنده های معکوس به خصوص در سرعت های بالا از عوامل دیگر شاتون زدن خودرو است.

روغن کاری نامناسب اجزای شاتون

روغن کاری های نامناسب اجزای و اتصالات شاتون نیز از دیگر دلایل شاتون زدن خودروست که در پی این اتفاق این اتصالات با وارد شدن ضربه و سایش های شدید فرسوده می‌ شوند.


سخن پایانی

در این مقاله با شاتون زدن و دلیل آن آشنا شدیم. با انتها رسیدن این مطلب ، شما کاربران عزیز می توانید برای مشاهده و خواندن بیشتر مقالات در این زمینه به صفحه مقالات مراجعه کنید و اطلاعات خود در مورد خودرو و تجهیزات آن را بالا ببرید.
لطفا اگر نظر یا نکته ای دارید ، در بخش نظرات ثبت کنید.
alisaeed
ارسال دیدگاه