بررسی دلایل اصلی کوبیدن صفحه خودرو

بررسی دلایل اصلی کوبیدن صفحه خودرو

همانطور که میدانید در هر بار فشار دادن کلاچ چندین قطعه با یکدیگر درگیر شده و از این طریق قدرت موتور خودرو را به چرخ ها انتقال داده و به این منظور سبب حرکت خودرو می شود. در این خصوص در نظر داشته باشید که سیستم کلاچ و یا همان چفحه خودرو پس از گذشت 50 الی 60 هزار کیلومتر بایستی تعویض یا رگلاژ شود. با وجود این که در روزهای اخیر بسیاری از خودرو ها دنده اتوماتیک هستن و بیشتر افراد به دنبال خرید خودروهای گیربکس اتوماتیک می باشند هنوز خودروهایی مجهز به گیربکس دستی را می توان مشاهده نمود که کلاچ این خودرو ها از یک پدال طراحی شده و زیر پای راننده قرار گرفته است.

در صورت استفاده صحیح از مجموع کلاچ خودروهای دستی می توان مدت زمان طولانی از این بخش داشته باشیم که به این منظور بایستی تمام توصیه های رگلاژ اجرا شده و در زمان موعد حتما تعویض صفحه کلاچ و یا سیم کلاچ انجام شود. علت کوبیدن صفحه خودرو به موارد متعددی بستگی دارد که یکی از مهمترین دلایل درست تعویض نکردن دنده بوده و قبل از اینکه پدال کلاچ کامل فشرده نشود و یا برداشتن پا از روی پدال قبل از اینکه دنده کامل انجام شود که در صورت وقوع این پروسه کلاچ به شدت آسیب می بیند. تعویض دنده بدون اینکه پدال کلاچ فشرده شود یکی دیگر از دلایل خرابی و از بین رفتن صفحه کلاچ شده و آسیب های شدید و غیر قابل جبرانی را به صفحه کلاچ وارد می سازد.

از دیگر علت کوبیدن صفحه خودرو می توان به استفاده بی مورد از پدال اشاره نمود که این اشتباه رایج در میان اکثر رانندگان روزانه بارها و بارها انجام می شود که اغلب در ترافیک ها پا از روی پدال برنداشته و در این صورت صفحه کلید هی کوبیده و خورده می شود و در نتیجه این موضوع باعث استهلاک کلاچ شده و سبب خرابی و از بین رفتن صفحه خودرو می شود.


چگونه می توان زمان تعویض دیسک و صفحه کلاچ را تشخیص داد؟

تمامی خودروهایی که دارای گیربکس دستی هستند بین موتور و گیربکس قطعه ای قرار دارد که به صفحه کلاچ معروف می باشد و این قطعه به رانندگان این اجازه را می دهد که خودرو به حرکت درآمده و قابلیت تعویض دنده برای افزایش یا کاهش سرعت را داشته باشد.

همانطور که در بخش قبلی به یک سری از علت کوبیدن صفحه خودرو اشاره نمودیم هر چند یک بار نیاز به تعویض صفحه کلاچ خواهید داشت با وجود اینکه این قطعه روکشی بسیار سخت می باشد اما پس از طی هزار کیلومتر ساییده و فرسوده می شود.

هر خودرویی برای حرکت به یک عامل تولید کننده و انتقال دهنده نیرو نیاز دارد که سیستم انتقال دهنده خود نیز متشکل از چند بخش می باشد که این بخش ها شامل  دیفرانسیل خودرو ، جعبه دنده و کلاچ می باشد که از همه مهمتر جعبه دنده در این میان کاربرد و کارایی قابل توجهی را دارا بوده و اصطلاحا به جعبه دنده، گیربکس نیز گفته می شود.

alisaeed
ارسال دیدگاه