نکاتی درباره توپی چرخ

نکاتی درباره توپی چرخ

نکاتی درباره توپی چرخ

نام توپی چرخ را معمولاً در کنار بلبرینگ های خودرو می شنوید؛ هر دو جزو لوازم یدکی خودرو محسوب می شوند و نقش بسیار ضروری و حیاتی دارند. این قطعات به حرکت چرخ ها کمک می کنند و در صورتیکه آسیب ببینند، نشانه ها و علائمی دارند و باید برای شناسایی عیب و رفع آن اقدام کرد. تعویض توپی و بلبرینگ چرخ معمولاً در راستای همدیگر اهمیت دارد. این قطعات به نوعی با یاتاقان و محور چرخ هم در ارتباط هستند.

بلبرینگ چرخ مجموعه ای از گلوله های فولادی است که توسط یک حلقه فلزی در کنار هم قرار گرفته است. بلبرینگ کمک می کند چرخ ها با حداکثر اصطکاک و با کمترین سرعت، بچرخند. توپی چرخ و بلبرینگ در انواع وسایل نقلیه استفاده می شوند، از دوچرخه گرفته تا هواپیما و خودروها. در انواع خودرو، چرخ بلبرینگ بر روی محور فلزی سوار می شود و درون محور، محکم قرار می گیرد؛ محور، یک تکه فلزی توخالی در مرکز چرخ است.


تعویض توپی چرخ و بلبرینگ چرخ خودرو

یاتاقان، بلبرینگ و توپی چرخ، معمولاً بلافاصله از بین نمی روند و قبل از اینکه به شدت آسیب ببینند، شما می توانید آنها را تعویض کنید. اگر یک بلبرینگ چرخ به طور کامل خراب شود، می تواند قفل شود و از حرکت اتومبیل جلوگیری کند. شاید هم خودرو تا چندین ماه با سروصدای زیاد بتواند کار کند اما بی شک، آسیب های بیشتری به محور چرخ و یاتاقان ها وارد خواهد شد. به هر ترتیب، لازم نیست که یاتاقان های هر دو چرخ را تعویض کنید یا لوازم توپی چرخ جدید بخرید. اول باید علت را شناسایی کنید.

مهم ترین دلایل اصلی آسیب دیدن بلبرینگ و توپی چرخ

1-خطا در نصب: ابزارهای نامناسب مانند چکش یا آچار می توانند باعث آسیب رساندن به قسمت بیرونی یا داخلی بلبرینگ انتهای چرخ شود و باعث خرابی زودرس آنها خواهند شد. همچنین استفاده مجدد از لوازم جانبی قدیمی مانند پیچ ​​و مهره، توپی چرخ قدیمی، پین اسپلیت، مهر و موم و … به جای تعویض آنها با وسایل جدید می تواند باعث شود که بلبرینگ چرخ در شرایط غیر طبیعی یا نا امن کار کند؛ در این حالت، ساییدگی در انتهای چرخ، افزایش می یابد و موجب تصادفات در رانندگی خواهد شد.

2- صدمه یا ضربه به بلبرینگ و توپی چرخ هنگام رانندگی در جاده بی کیفیت: همه اثرات ناشی از رانندگی در ناهمواری ها و چاله ها، رانندگی با سرعت زیاد یا ضربه وارد شدن به محور چرخ ها می تواند به یاتاقان چرخ آسیب برساند و طول عمر آن را کاهش دهد.

3-بلبرینگ و توپی چرخ با کیفیت پایین: یاطاقان های چرخ به طور مداوم تحت فشار زیاد قرار می گیرند. یاتاقان و توپی چرخ که از مواد با کیفیت پایین ساخته شده اند، مقاومت گرمایشی ضعیف دارند و در نتیجه، سایش و خرابی زودرس برای آنها ایجاد می شود.

4-شرایط بد رانندگی: رانندگی در آب عمیق یا زمین گل آلود، می تواند باعث خراب شدن یاطاقان چرخ شود. آب، گل و لای یا آلودگی های دیگر مانند گرد و غبار یا املاح می توانند از مهر و موم ها عبور کرده و وارد یاتاقان شوند، گریس را آلوده کرده و یاتاقان را از بین می برند. به این ترتیب، سلامت توپی چرخ هم به خطر می افتد.

5-برخی از اصلاحات در خودرو: تعبیه رینگ های بزرگتر یا عریض، لاستیک هایی با دیواره های کوتاه تر، کمک فنرهای محکم تر و فنرهای معلق، همگی باعث ایجاد بار بیشتری روی بلبرینگ چرخ شده و باعث تسریع در فرآیند سایش آنها می شوند. این شرایط می تواند به توپی چرخ و یاتاقان ها هم به شدت آسیب بزند.


سخن پایانی

در این مقاله با نکاتی درباره توپی چرخ آشنا شدیم. با انتها رسیدن این مطلب ، شما کاربران عزیز می توانید برای مشاهده و خواندن بیشتر مقالات در این زمینه به صفحه مقالات مراجعه کنید و اطلاعات خود در مورد خودرو و تجهیزات آن را بالا ببرید.
لطفا اگر نظر یا نکته ای دارید ، در بخش نظرات ثبت کنید.
alisaeed
ارسال دیدگاه