انواع بیمه خودرو

انواع بیمه خودرو

انواع بیمه خودرو

انواع بیمه خودرو چیست؛ این سوالی است که بسیاری از افراد که احتمالا هنوز خودروی شخصی نخریده اند، می پرسند. جدا از بحث خودرو همه ما تقریباً با کاربردهای بیمه در زندگی خود آشنا هستیم. می دانیم که بیمه ماشین تنها یکی از خدمات شرکت های بیمه هستند. انواعی دیگر از خدمات بیمه توسط شرکت های بیمه ارائه می شوند که برای برای نمونه می توان به بیمه عمر و یا بیمه خدمات درمانی و یا بیمه تکمیلی خدمات درمانی اشاره کرد.

فلسفه بوجود آمدن بیمه، ممانعت از پرداختن هزینه های گزاف به هنگام حوادث و یا اتفاقات زیان بار می باشد. به بیان بهتر افراد با پرداخت مبلغی محدود به شرکت های بیمه خیال خود را بابت حوادث غیرمترقبه راحت می کنند. برای نمونه افرادی که بنا به دلایل پزشکی به استقبال عمل های جراحی گران قیمت می روند، در صورتی که پیش از آن اقدام به پرکردن فرم بیمه خدمات درمانی کرده باشند و هزینه ماهیانه را به موقع پرداخت کرده باشند تاحدود زیادی از بابت هزینه های بیمارستان آسوده خاطر خواهند بود.


انواع بیمه نامه خودرو

درباره تاریخچه انواع بیمه خودرو به اندازه کافی برای شما سخن گفتیم. اکنون نوبت به پاسخ به سوال انواع بیمه برای خودرو چیست؟ می رسد. انواع بیمه نامه های شناخته شده برای خودرو به شرح زیرند:

  • بیمه شخص ثالث
  • بیمه حوادث راننده
  • بیمه بدنه

1-بیمه شخص ثالث

ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که شخص ثالث به چه کسی گفته می شود؟ حقیقتاً تمامی افراد درگیر در صحنه تصادف، به غیر از راننده خودرویی که مقصر شناخته می شود را می توان شخص ثالث تلقی کرد. نیازی به حضور فیزیکی شخص در صحنه تصادف وجود ندارد. حتی در صورت آسیب دیدن خودروی فرد بدون وجود او در صحنه تصادف می توان او را شخص ثالث تلقی کرد. همچنین اشخاص حقیقی و یا حقوقی که اموالشان آسیب دیده را تماما می توان شخص ثالث تلقی کرد.

چه خسارت هایی درباره بیمه شخص ثالث مطرح می شوند؟

آسیب هایی که در بیمه شخص ثالث به آنها توجه می شود عبارتند از آسیب های مالی و نیز آسیب های جانی. آسیب هایی جانی می تواند از یک زخم ساده شروع شود و تا قطع عضو و شکستگی و نهایتاً مرگ ادامه داشته شود. آسیب های مالی نیز می تواند شامل تمامی آسیب دیدگی به اموال مانند خودرو و مانند اینها باشد.

آنچه که وجه تمایز بیمه شخص ثالث تلقی می شود را می توان اجباری بودن استفاده از بیمه دانست. طبق قوانین مصوب شده رانندگی بدون بیمه شخص ثالث، یک ممنوعیت است. این اتفاق بستر را برای عواقب خطرناکی باز می کند.

2-بیمه سرنشین (بیمه حوادث راننده)

از دیگر انواع بیمه خودرو، بیمه حوادث راننده یا بیمه سرنشین می باشد. این بیمه به حوادث و خسارات تحمیل شده به راننده که راننده مقصر شناخته می شود، مربوط است. آنچه که از قوانین مصوبه در حوزه بیمه بر می آید مکملی ارائه شدن خدمات بیمه حوادث راننده و نیز بیمه شخص ثالث می باشد. پس با این توضیحات، به اجباری تلقی شدن ارائه این بیمه نیز پی می بریم. این بیمه نیز شامل افزایش سقف تعهدات به صورت سالیانه می شود.

3-بیمه بدنه خودرو

آخرین نوع از انواع بیمه خودرو که تصمیم به بررسی آن داریم بیمه بدنه خودرو می باشد. وجه تمایز این بیمه با دو بیمه قبلی اختیاری بودن اخذ این بیمه می باشد. اما اختیاری بودن این بیمه دال بر مفید نبودن آن نمی شود. آیا می توانید ادعا کنید در یک تصادف فردی که سبب آسیب دیدن خودروی شما شده به پرداخت هزینه های شما متعهد می باشد؟ اگر این فرد پس از آسیب زدن به خودروی شما فرار کرد پس چه کسی هزینه های ناشی از آسیب دیدن خودرو و بدنه آن را تقبل می کند؟

درباره بیمه بدنه این را می بایست بدانید که در این بیمه مقصر بودن یا نبودن شما در یک تصادف بی تفاوت است. به بیان بهتر حتی در یک تصادف اگر شما مقصر باشید باز هم بیمه هزینه های ناشی از خسارت های وارد شده به بدنه خودرو را تقبل می کند.


سخن پایانی

در این مقاله با انواع بیمه خودرو آشنا شدیم. با انتها رسیدن این مطلب ، شما کاربران عزیز می توانید برای مشاهده و خواندن بیشتر مقالات در این زمینه به صفحه مقالات مراجعه کنید و اطلاعات خود در مورد خودرو و تجهیزات آن را بالا ببرید.
لطفا اگر نظر یا نکته ای دارید ، در بخش نظرات ثبت کنید.
alisaeed
ارسال دیدگاه